Цени за ремонт на баня за 2024

През януари завърших значителен ремонт на банята в люлин. Тази работа обхвана следните аспекти:

Разграждане, извозване и евакуиране на 50 чувала с отпадъци, всеки с тегло 35 кг.
Преустройство на тръбите по стените и пода, с преместване на тръбите на бойлера през тавана и излизане в коридора, където е изваден бойлерът от банята.
Ректиране на стени на баня след подготовка с картон.
Подова настилка с централен сифон.
Монтаж на облицовки в три цвята с плочки 33см на 83см.
Поставяне и лепене на плочките на пода.
Нанасяне на фуги в банята.
Създаване на картонена корниза около стар метален шкаф за баня.
Монтаж на окачен таван с декоративни елементи.
Окабеляване за осветление на окачен таван, бойлер и вентилатор.
Монтаж на мивка, тоалетна, батерии, душ и аксесоари.
Инсталиране на малка картонена кутия с формоване за скриване на гофрирана тръба зад тоалетна.
Общата стойност на ремонта на тази баня, която включва труд и всички необходими материали за ремонта (замазки, лепила, картон, профили, ток, уплътнения, силикони и др.), както и доставка с камион и транспорт до работното място. беше приблизително 6850лв. Трябва да се отбележи, че облицовките, плочките, мивката, душ кабината, тоалетната и батериите са осигурени от клиента на прогнозна стойност около 3500 лева.

РЕМОНТ НА БАНЯ – ОПИСАНИЕ

Ремонт на баня: Този проект за ремонт на бани представлява голямо предизвикателство, но с внимателно планиране може да се осъществи целогодишно, независимо от сезоните. При добра организация и ясен план ремонтът на банята може да се осъществи бързо, качествено и на подходяща цена. Ключът е да изберете желания стил на баня и да започнете с изработването на 3D проект, за предпочитане в специализирани магазини за плочки и санитарен фаянс. Тази стъпка ви позволява да визуализирате крайния резултат, да се уверите, че банята отговаря на първоначалната визия и да изчислите разходите за материали според наличния бюджет.

основните стъпки, които трябва да следвате при цялостен ремонт на баня:

3D дизайн: Важно е да се създаде триизмерен дизайн, който да улеснява удобното подреждане на отделните елементи, особено в малките бани, където всеки сантиметър е от значение. Добавянето на вграден гардероб може да увеличи наличното пространство.

Разделяне на душ зоната: Инсталирането на параван или стъклен параван за отделяне на душ зоната от останалата част от банята е практично и помага за защита на околната среда от влага.

Разрушаване: Премахването на стари предмети, като плочки и керемиди, трябва да се извърши бързо и ефикасно, за да се сведе до минимум безпокойството на съседите.

Подмяна на тръби: Подмяната на стари тръби с нови е от решаващо значение, за да се избегнат бъдещи ремонти и възможни повреди на обновените елементи.

Сухо строителство: Този етап включва монтирането на елементи като тръби, арматура и други елементи, които могат да повлияят на външния вид на новата баня. Препоръчва се използването на влагоустойчиви материали като гипсокартон и фибростъкло.

Хидроизолация: Полагането на хидроизолационни ленти и хидроизолационни разтвори върху стените осигурява водоустойчивост във всички зони на банята.

Полагане на плочки: Правилният избор на лепило е важен при полагане на плочки. Качеството на фугиращата смес също е от решаващо значение, тъй като тя има не само естетическа функция, но и предпазва от влага.

Вентилация: Въпреки че не е пряко свързана с дизайна, ефективната вентилация е от съществено значение за поддържане на комфорта и предотвратяване на проблеми с влагата и мухъла.

Монтаж на санитарен фаянс и кранове: Изборът на санитарни принадлежности и кранове трябва да е съобразен с размерите на банята. В малките бани се предпочитат компактни варианти като моноблокове и вградени душове.

Монтаж на бойлер: Въпреки че можете да разчитате на постоянна топла вода, инсталирането на допълнителен бойлер се препоръчва при спешни случаи или ситуации на поддръжка.

Прогнозната цена за ремонт на стандартна баня с панели от около 19 m2 и по-малко от 3 m2 може да бъде разбита както следва:

Ремонт на баня: От 500 до 850 лв.
ВиК: От 500 до 1100 лв.
Шпакловка или ГК Стени след обелване: Около 700-800лв.
Покрития: От 650 до 1100 лв.
Под: Замазка за скоси, лепене на плочки и поставяне на сифони: От 500 до 750 лв.
Окачен таван с луни: От 450 до 600 лв.
Монтаж на санитарни артикули и аксесоари: От 450 лв. нагоре в зависимост от елементите като душ кабина, вана и др.
Електричество: От 300 до 400 лв.
За стандартен ремонт с ограничен бюджет от около 4500 лв. е изключително важно да обмислите възможностите и специфичните нужди, преди да се ангажирате с работата. В много случаи извършването на подробна оценка може да спести време и пари в процеса на обновяване.

Scroll to Top
Call Now Button