Шпакловка цена

цена и съвети за шпакловка на вашата къща или апартамент

Цена за вашия дом

Определянето на цената за нанасяне на замазка във вашия дом може да зависи от няколко фактора, като размера на площите, изискващи обработка, състоянието на стените и таваните и тарифата на професионалиста или фирмата, които ще извършат работата. Цените също могат да варират в зависимост от географското местоположение и предлаганите услуги във вашия район.

За да получите точна оферта, бих препоръчал да се свържете с местни специалисти по боядисване или специализирани фирми. Можете да поискате подробни оферти, обясняващи обхвата на работата и всички специфични изисквания, които имате.

Не забравяйте, че някои професионалисти предлагат безплатни услуги за оценка, за да определят необходимото количество работа и да предоставят по-точна оценка. Важно е да получите поне три оферти, за да сравните цените и услугите, преди да вземете решение. Както и да е, ето цените, за да се ориентирате.

ШПАКЛОВКАЦена за 1м²
Шпакловка на стени с мрежа и гипсово лепило8 лв
Шпакловка на таван с мрежа и гипсово лепило 9 лв
Шпакловка с гипсово лепило6 лв
Фина шпакловка с шитрок 5 лв
Фина шпакловка на таван с Sheetrock 6 лв
Шпакловка с теракол10-15 лв
Шлайфане5 лв
Грундиране преди шпакловка, преди боя или с бетон контакт2 лв
Монтаж на ръбохранители8 лв/л.м.
Запълване на улеи след полагане на кабели3 лв/л.м.

Крайната цена се определя след оглед на обекта.

Как да калкулирате цената на шпакловка за апартамент или къща

Изчисляването на цената на измазване на апартамент включва отчитане на няколко фактора. Тук ви предоставям основно ръководство за оценка на разходите, но имайте предвид, че тези цени могат да варират в зависимост от местоположението, размера на апартамента и сложността на работата. Освен това е препоръчително да получите конкретни оферти от професионалисти във вашия район. Ето няколко стъпки, които можете да следвате:

1. Повърхностно измерване:
Измерете общата повърхност на стените, които ще бъдат измазани. Изчислете общата площ в квадратни метри.
2. Вид мазилка:
Избраният от вас тип мазилка може да повлияе на цената. Някои мазилки са по-скъпи поради техния състав и специални характеристики.
3. Подготовка на повърхността:
Оценете състоянието на стените. Ако се нуждаят от значителни ремонти, като третиране на пукнатини или дупки, това може да увеличи разходите.
4. Брой слоеве:
Решете колко слоя мазилка искате да нанесете. Повече слоеве могат да увеличат цената.
5. Труд:
Трудът е основен компонент в общите разходи. Цената може да варира в зависимост от опита и местоположението на изпълнителя.
6. Оборудване и инструменти:
Помислете дали трябва да наемете или закупите допълнителни инструменти за работата, като мистрия, маламашка, метална линийка и др.
7. Материални разходи:
Изчислете разходите за материали, които включват гипсова смес, фугираща лента, шпакловка, шкурка и всички други необходими материали.
8. Защита и почистване:
Включва разходи, свързани със защита на работната зона и почистване след завършване на мазилката.
9. Цитати от професионалисти:
Поискайте оферти от няколко професионалисти във вашия район. Това ще ви даде по-точна представа за цената на мазилката на вашия апартамент.
10. Непредвидени разходи:
Добавете допълнителен процент (например 10%) като случай при непредвидени събития или корекции на проекта.
Основна формула:
Крайна цена
=(ДА СЕˊцялата зона×Цена за квадратен метър)+Труд+Материали+Оборудване и инструменти+защитаилиˊ и почистване+Непредвидени разходи Обща цена=(ДА СЕˊ
Обща площ×Цена на квадратен метър)+Труд+Материали+Оборудване и инструменти+Защита
илиˊи почистване+Непредвидени разходи

Scroll to Top
Call Now Button